• Z-
  • Z-
  • image
  • s-
  • s-

Χοροί Latin


AMERICAN-INTERNATIONAL STYLE

Όλοι οι δάσκαλοι της σχολής είναι επαγγελματίες με διπλώματα στους αντιστοίχους χορούς από την Εθνική Χοροαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΕΧΟΕ) που είναι μέλος της World DanceSport federation (WDSF).

Bolero

Ρομαντικός και αισθησιακός, θεωρείται ο πιο αργός από τους λάτιν χορούς.
Συνδυάζει ελεγχόμενη κίνηση με θεατρική έκφραση, έχει τις ίδιες ρίζες με τη Rumba και προέρχεται από κουβανέζικους και ισπανικούς λαϊκούς χορούς.

Cha Cha

To cha-cha έγινε γνωστό την δεκαετία του 50 και ίσως είναι ο πιο δημοφιλής λάτιν χορός. Αποτελεί παρακλάδι του mambo.
Στο αργό ρυθμό του mambo υπήρχε ένας ξεχωριστός ήχος στην μουσική οπού ο κόσμος άρχισε να το χορεύει και το ονόμασε Triple Mambo, με τον καιρό εξελίχθηκε σε ένα ξεχωριστό χορό γνωστό σήμερα ως cha cha cha.
To cha cha cha χαρακτηρίζετε από συγκεκομμένες κινήσεις σε κάθε μέτρο. Τον ρυθμό του cha cha μπορείς να τον συναντήσεις σε πολλά δημοφιλή τραγούδια των ημερών.

Jive

Όλοι οι δάσκαλοι της σχολής είναι επαγγελματίες με διπλώματα στους αντιστοίχους χορούς από την Εθνική Χοροαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΕΧΟΕ) που είναι μέλος της World DanceSport federation (WDSF).

Mambo

Η άγρια και συναρπαστική μουσική, οι ρυθμικές κινήσεις του σώματος κάνει το mambo ακαταμάχητο. Είναι ένας χορός με πολλές επιρροές - της Κούβας, Jazz, Hip-Hop, ακόμη και μπαλέτο. Ποτέ δεν θα ξεμείνετε από βήματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το Mambo ως ένα πολύ γρήγορο χορό. Στην ουσία, είναι ένας αργός και ακριβής χορός που δεν κινείται πολύ.

Paso Doble

Το Paso Doble έχει τις ρίζες του στη Γαλλία αλλά το κεντρικό θέμα του χορού είναι εμπνευσμένο από τις ισπανικές ταυρομαχίες.
Ο άντρας είναι ο ταυρομάχος και χορεύει με περηφάνια και αξιοπρέπεια γεμίζοντας τη πίστα με δυνατές κινήσεις. Η γυναίκα αντίθετα παίρνει διαφορετικές μορφές μέσα στο χορό. Συνήθως αντιπροσωπεύει την κάπα του ταυρομάχου ή τον τάυρο αλλά αρκετές φορές παίρνει και τον ρόλο του ταυρομάχου.
Το Paso Doble είναι ένας θεατρικός επιβλητικός χορός, γεμάτος ενέργεια, πάθος και δύναμη. Παράλληλα είναι ο πιο δραματικός χορός από όλα τα είδη χορού.

Rumba

Η rumba έχει προέλευση κουβανέζικη.
Είναι αργός και αισθησιακός χορός που σε βοηθά να εκφράσεις τον εαυτό σου, την τέλεια τεχνική, την ανάπτυξη αίσθησης του ρυθμού και των μυών.

Samba

Η Samba έχει τις ρίζες της στη Βραζιλία. Χορευόταν και χορεύεται ακόμα σε φεστιβάλ καρναβάλια και γιορτές. Η παιχνιδιάρικη μουσική και η ξέφρενη διάθεση που προσφέρει έχουν κρατήσει τη Samba μέχρι σήμερα στην κορυφή των προτιμήσεων όλων.
Είναι ένας διασκεδαστικός χορός που ταιριάζει στα σημερινά ακούσματα και τη μοντέρνα μουσική.

Swing

Το swing είναι ένας χορός που ξεκίνησε από τις Αφροαμερικάνικες κοινωνίες.
Αναπτύχθηκε με την ταλάντευση της jazz μουσικής.

West Coast Swing

West Coast Swing (WCS) is a partner dance with roots in Lindy Hop. It is characterized by a distinctive elastic look that results from its basic extension-compression technique of partner connection, and is danced primarily in a slotted area on the dance floor. The dance allows for both partners to improvise steps while dancing together, putting West Coast Swing in a short list of dances that put a premium on improvisation.

Bachata

Προέρχεται από τη Δομινικανική Δημοκρατία και θεωρείται ο πιο ρομαντικός και αισθησιακός λάτιν χορός.
Αρχικά βασίστηκε στο ρυθμό του bolero αλλά αργότερα επηρεάστηκε και από άλλα στυλ μουσικής όπως merengue και vals.

Disco

Σύντομα κοντά σας...

Merengue

Merengue είναι ένα απλός, διασκεδαστικός χορός με ρίζες στη Δομινικανή Δημοκρατία. Το απλό tempo της μουσικής είναι εύκολο να το ακούσεις και να το αισθανθείς . Η εκμάθηση του Merengue είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε εξοικειώνεται με το κουβανεζικό στυλ, όπου είναι ο τρόπος που κινείται το σώμα σας σε όλους τους χορούς Λατιν.

Salsa

H salsa είναι σύγχρονο όνομα. Προέκυψε όταν οι χορευτές άρχισαν να κάνουν ανάμειξη βημάτων του mambo και Hustle. Η σάλσα πολλές φορές μοιράζετε εκτός από τα βήματα και την ίδια μουσική. Οι στροφές στην salsa έχουν καταστεί ένα σημαντικό χαρακτηριστικό καθώς και ότι η salsa χορεύετε σε περισσότερες από μια πλευρά.

Φόρμα ενδιαφέροντος

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 9567332 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας
Παρακαλούμε, εισάγετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας
Παρακαλούμε εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας Η διεύθυνση δεν είναι έγκυρη
Παρακαλούμε, εισάγετε το μήνυμά σας